Over SQUAMATA

Squash

Squash staat niet alleen voor een balletje slaan. Nog niet zo lang geleden was squash nog een tamelijk onbekende sport. De laatste jaren is deze intensieve sport uitgegroeid tot één van de meest favoriete vrijetijdsbestedingen van honderdduizenden Nederlanders. Het is een sport voor de moderne mens en past helemaal in het huidige tijdsbeeld: intensief bewegen en een korte tijd, het is makkelijk te leren en u kunt het spelen op elke tijdstip van de dag. Daarnaast heeft squash een hoog “fun” gehalte, ongeacht het spelniveau. Het is dan ook niet voor niets dat squash al meerdere jaren door Forbes Magazine als gezondste sport van de wereld is uitgeroepen. De belangrijkste voorwaarde om fit te worden en blijven is, dat sporten ook leuk moet zijn. Ik bied dit aan door middel van het geven van training, coachen en het faciliteren van wedstrijden.

De trainer:

Mijn naam is Braihim Patje. Na een aantal jaren zelf fanatiek te hebben gesquasht, kwam het coachen en trainen van squashers steeds meer bij mij boven drijven. Dit resulteerde erin dat ik sinds 2012 de squashtrainer van Sportcentrum De Hullen in Roden ben en sinds 2016 de squashtrainer van Pand 17 te Assen ben. Ook ben ik te vinden als trainer bij de Stadjershal te Groningen en Fitsports Emmen.

Inmiddels ben ik een gecertificeerd WSF (World Squash Federation) squashtrainer. En geef ik al jaren vol energie squashtraining aan alle niveaus. Door mij word je getraind op technisch, fysiek én mentaal vlak.

Ik vind het heerlijk om mijn enthousiasme, spel vreugde, fanatisme en gedrevenheid over te brengen, om op deze manier samen tot een hoger doel te komen.“See you on court 1..”

Squamata:

Squamata staat letterlijk voor schubreptielen (Squamata), ze vormen een orde van de klasse reptielen (bron Wikipedia). Ik heb wat met die leuke diertjes. Zo ook met squash. En een naam was geboren.